• SWITCH HOUSE

  • Client: Tate Modern. / Date: August 2016. / Category: Photography, Comercial, Architecture ,Interior, Design.

The new building is ten-storeys on top of The Tanks – the world’s first gallery spaces dedicated to live art, film and installations – its height responding to the chimney of the existing Tate Modern building which was originally designed as a power station by Giles Gilbert Scott in the 1950s.
Its twisting, pyramid-like shape will be a memorable addition to London’s skyline and will offer 60% extra space for visitors to explore.
From The Tanks on Level 0 you can go all the way up to Level 10 and enjoy the spectacular new roof terrace with 360-degree views of the river Thames, St Paul’s Cathedral and the dramatic London skyline.

Like the original Tate Modern, the new building is designed by architects Herzog & de Meuron and will present a striking combination of raw industrial spaces and refined 21st century architecture.
The façade uses brick to match the surface of the existing museum, while creating something radically new – a perforated brick lattice through which the interior lights glow in the evening.
The interior of the new building features raw concrete folded into dramatic angles and will be a stunning new building in which to experience art.